Gastronomia na Halach

Smacznie, szybko i niedrogo

Na Halach Miejskich znajdują się dwa niewielkie stoiska gastronomiczne, oba są zlokalizowane na terenie Hali Płaskiej, niedaleko od wejścia. Bary oferują proste i szybkie dania, zarówno na potrzeby klientów hali, jak i samych kupców, którzy chętnie korzystają ze sprawdzonej oferty lokalnych barów. 

Ceny oferty gastronomicznej są bardzo przystępne. Dania wydawane są sprawnie, zawsze możemy liczyć na miłą obsługę oraz sympatyczną rozmowę.  
  • "BAR u Ali" (Hala Płaska, po prawej stronie od wejścia) - właścicielka (dzierżawca miejsca) Pani Alicja Konyś, poleca żołądki w sosie, de Volaille, placek po cygańsku, pierogi, zupy, naleśniki, gołąbki. W piątek ryba po grecku, śledź faszerowany. We wtorki cynaderki. Smacznie i niedrogo, wszystkie potrawy ze świeżych składników, surowców ze stosik producentów żywności z hal targowych, (w tym masarników, Hali Rybnej, Placu Targowego). 
  • BAR "Smyk" - przeszklone wnętrze baru jest ozdobione fotografiami starego Nowego Jorku. Bar znajduje się tuż przy wejściu do Hali Płaskiej. Specjalnością miejsca są m.in. smaczne zapiekanki, przygotowane według autorskiego pomysłu, smaczne świeże sałatki i surówki, a także typowe dania obiadowe, możliwe do konsumpcji na miejscu oraz na wynos.